TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Scheepsrampen en Jappenkampen

Titel:
Scheepsrampen en Jappenkampen
Subtitel:
Cor Boot overleefde de torpedering van de Wangi Wangi en Junyo Maru, de Jappenkampen op Java en Sumatra en de Pakanbaroe-spoorweg
Schrijver:
Boot, H.
Aantal pagina's:
360
Uitgever:
Eigen beheer
Jaar van uitgifte:
2020
Beschrijving:

Het boek ĎScheepsrampen en Jappenkampení is geschreven door Hendrik Boot. Het is het verhaal van zijn vader Cor Boot die in 1937 ging varen als jongen van 18 en 40 jaar zeeman bleef. Het is een ongelofelijk maar waargebeurd verhaal van overleven op zee en onder de Japanners. Het lot was hem welgezind, hij had geluk en maakte de juiste keuzes om het er levend vanaf te brengen.

Het boek telt ca. 360 bladzijden met vele afbeeldingen. Afmetingen 17 x 24 cm en 3 cm dik. Het beschrijft het leven van Cor Boot, vooral de oorlogsgeschiedenis. Ook worden de gebeurtenissen in de context van de geschiedenis beschreven. En tenslotte een globale beschrijving van 40 jaar varen.

Meer informatie op: deze website.

Gerelateerde nieuws

6jun

Verzwegen herinneringen van een zeeman in Japans gevangenschap

In het nog te verschijnen boek ĎScheepsrampen en Jappenkampení vertelt Hendrik Boot het verhaal van zijn vader Cor Boot. Het is het verhaal dat zijn vader, machinist op de ′grote vaart′, niet vertelde omdat het te moeilijk was er over te praten. Hendrik werkte er jaren aan en reconstrueerde het na veel research. De werkelijkheid is niet te achterhalen maar wat hij vond was een ongelofelijke geschiedenis. Cor ging in 1937, als jongen van 18 jaar, varen bij de Stoomvaart Maatschappij Nederland. Twee jaar later brak de oorlog tussen en Cor kwam er middenin. We stelden de schrijver via e-mail enkele vragen over zijn boek en het verhaal van zijn vader.

Lees meer