Laatste nieuws

22jan

Kijk hier mee naar het lezen van de 102.000 namen in Westerbork

Tot 27 januari worden in het voormalige kamp de 102.000 namen voorgelezen van de vanuit Nederland gedeporteerde en vermoorde Joden, en Sinti en Roma. Het lezen van de namen gebeurt bij de plek waar de treinen naar de vernietigingskampen vertrokken.

Lees meer

22jan

Expositie "Politie & 75 jaar vrijheid" naar Amsterdam

In eerdere artikelen hebben wij op deze website aandacht besteed aan het boek van Hinke Piersma “Op eigen gezag” (over de rol van de politie tijdens de Tweede Wereldoorlog) en de door de politie-eenheid Den Haag georganiseerde expositie “Zwart Wit Grijs”.

Lees meer

21jan

Jambon in Auschwitz: ‘Hoe is het mogelijk dat mensen tot zoiets bereid waren?’

Jan Jambon (N-VA) heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Auschwitz-Birkenau. ‘Woorden heb ik hier niet voor’, zei hij aan Belga. ‘Het maakt een ongelooflijke indruk tot wat fanatisme en racisme kan leiden.’

Lees meer

21jan

Minister-president Jambon, Freilich en Kanko bezoeken 100-jarige vrouw die joden hielp ontsnappen ui

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft aan de vooravond van zijn bezoek aan Auschwitz een bezoek gebracht aan een 100-jarige vrouw die joden heeft helpontsnappen uit het concentratiekamp.

Lees meer

21jan

Opa werkte in Auschwitz

Opa was SS’er in Auschwitz. Zijn kleinzoon houdt het angstvallig geheim. “Als mensen erachter komen, bekladden ze mijn huis met hakenkruizen.” Het ...

Lees meer

21jan

Straatnamen Britse regimenten: ‘Nu pas erkenning voor alle bevrijders van Borne’

De Britten bevrijdden op 3 april 1945 Borne. Dat daar meer regimenten bij betrokken waren dan alleen Dorset weten slechts weinigen.

Lees meer