Taakomschrijving:
Het op vrijwillige basis (onbetaald) schrijven van historische artikelen voor op TracesOfWar Artikelen.

Werkzaamheden:
Auteurs van historische artikelen schrijven artikelen over diverse onderwerpen naar keuze die verband hebben met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Objectiviteit, een goede bronvermelding en een goed leesbaar taalgebruik zijn enkele eisen die wij stellen aan de artikelen. Van een auteur verwachten wij een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Hulpmiddelen:
Een beginnende auteur wordt begeleid door een ervaren auteur. Een auteur die drie artikelen geschreven heeft, beschouwen we in principe als een vaste auteur, maar ook hij of zij zal door onze eindredactie ondersteund worden.

Selectie:
Om te kunnen beoordelen of iemand geschikt is als auteur, verlangen wij bij aanmelding een proefartikel. Het onderwerp wordt in overleg bepaald.

Nadere informatie of aanmelding:
Hoofdredacteur Artikelen Kevin Prenger (k.prenger@tracesofwar.com)
Wie zoeken wij:
Iemand die het leuk vindt om korte informatieve stukken te schrijven en bijbehorende foto's te verwerken van oorlogsgerelateerde bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar ook andere oorlogen zijn mogelijk (geef je voorkeur aan!).

Werkzaamheden:
Je gaat aan de slag met eigen materiaal (foto's), dat je vindt in betrouwbare bronnen op het internet of in boeken/kranten of met betrouwbare informatie dat anderen je opgestuurd hebben. Deze verwerk je in bestaande of nieuwe locaties, ook wel bezienswaardigheden, op onze website. Dat gaat van heel groot zoals oorlogsmusea of concentratiekampen tot de kleinste monumenten of Stolpersteine!

In eerste instantie zal je begeleid worden door meer ervaren redacteurs, maar als alles goed gaat dan sta je al snel op eigen benen. Uiteraard is er altijd mogelijkheid tot overleg en hulp, via e-mail, Facebook of forums.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Verdere vragen of aanmelding richten aan Lennard Bolijn via lennard@tracesofwar.com.
Veel van de onderscheidingen op TracesOfWar, hebben nog geen of nog geen goede beschrijving. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om via bronnen op internet en vanuit boeken dergelijke beschrijvingen willen verzorgen. Je hoeft alleen maar de beschrijving en de bronnenvermelding te leveren, andere vrijwilligers in het team zorgen voor de plaatsing en de vertaling.
Lijkt het je wat, neem dan contact op.

Mocht je ook nog andere zaken voor de website willen doen of je beschrijving er ook zelf op willen plaatsen, dan is dat na enige training ook mogelijk.
Voor de website TracesOfWar.nl, de grootste Nederlandstalige website over de Tweede Wereldoorlog, zijn we op zoek naar een eindredacteur. Het betreft onbetaald vrijwilligerswerk.

Tot de taken behoren o.a.:

- Het beoordelen, nakijken of redigeren van artikelen
- Het invoeren en bewerken van artikelen
- Het invoeren en bewerken van illustraties bij artikelen

We stellen de volgende eisen:

- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
- Gewend om met computers en internet te werken
- Basiskennis van HTML-code is handig maar niet noodzakelijk
- In staat om enkele uren per week een bijdrage te leveren

Nadere informatie of aanmelding:
Kevin Prenger (k.prenger@tracesofwar.com)
Taakomschrijving:
Het op vrijwilligersbasis (onbetaald) samenstellen van overzichtkaartjes en andere illustraties op TracesOfWar Artikelen.

Werkzaamheden:
Ter ondersteuning van artikelen op TracesOfWar worden vaak illustraties geplaatst, zoals militaire overzichtkaartjes. Een illustrator stelt in samenwerking met de auteurs deze illustraties samen met behulp van een tekenprogramma, zoals Adobe Photoshop. Wij verwachten dat een illustrator veel ervaring met tekenprogrammaís heeft. Daarnaast dient een illustrator creatief en kritisch werkzaam te kunnen zijn.

Hulpmiddelen:
Onze auteurs leveren de opdrachten en geven feedback, maar verder verwachten wij een grote mate van zelfstandigheid.

Selectie:
Om te kunnen beoordelen of iemand geschikt is als illustrator, verlangen wij bij aanmelding een proefillustratie. Hiervoor kunnen wij een opdracht geven.

Nadere informatie of aanmelding:
Hoofdredacteur Artikelen (k.prenger@tracesofwar.com)
Taakomschrijving:
Het verwerken en plaatsen van gegevens uit andere informatiebronnen op de website TracesOfWar.

Werkzaamheden:
Middels het doorwerken van boeken, informatiebronnen op internet, kranten enzovoorts, verbeteren van de bestaande gegevens en invoeging van nieuwe gegevens over personen en/of onderscheidingen. De verwerking geschiedt middels bronnen die de medewerker zelf aanschaft, in bezit heeft of opzoekt. In eerste termijn (een half jaar minstens of tot de medewerker 18 jaar is) werkt de medewerker onder supervisie van een ervaren medewerker. Daarna zal meer zelfstandig kunnen worden gewerkt. De medewerker mag na de supervisie periode ook namens de awards database informatie bij derden opvragen.

Hulpmiddelen:
De werkzaamheden worden verricht vanuit op internet aanwezige middelen of vanuit door de medewerker zelf aan te schaffen of in het bezit zijnde middelen. Voor opvragen van informatie aan derden is een bescheiden budget aanwezig, maar kan alleen via de projectleiders plaatsvinden. De informatie wordt online in een database systeem verwerkt. Tijdens de supervisie periode mag de medewerker alleen gegevens invoeren, maar zet de supervisor na controle de gegevens online. Na gebleken geschiktheid kan na de supervisie periode de medewerker dit zelf doen.
Om het team van quiz samenstellers te versterken zijn we op zoek naar een gemotiveerde quizmedewerker. De TracesOfWar WO2-Quiz, met voor de winnaar altijd een mooie prijs, wordt al vele jaren samengesteld. Het quizteam stelt eens per vier maanden een quiz samen van 25 vragen over de Tweede Wereldoorlog. Het is de bedoeling om iedere keer een afwisselende, interessante en uitdagende quiz te maken, met niet al te moeilijke, maar ook niet al te makkelijke vragen. Onderschat dit niet; je bent maar drie maal per jaar met deze taak bezig, maar het is wel de bedoeling dat er geen twijfel kan ontstaan over wat het juiste antwoord is, wat dus enig onderzoek vereist. Tevens is het de bedoeling dat andermans vragen telkens kritisch nagekeken worden.

Functie-vereisten:

ē Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
ē De leeftijd van 16 jaar en ouder
ē Redelijke kennis over de Tweede Wereldoorlog
ē Een zekere mate van zelfstandigheid
ē Goed te bereiken via e-mail

Medewerkers verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis.

Nadere informatie of aanmelding:
Hoofdredacteur Artikelen Kevin Prenger (k.prenger@tracesofwar.com)
Taakomschrijving:
Het schrijven van boekrecensies voor op TracesOfWar.nl.

Werkzaamheden:
De redactie van TracesOfwar.nl heeft bij meerdere uitgevers van boeken de mogelijkheid om recensie-exemplaren aan te vragen. In overleg wordt een boek aan een recensent gestuurd. Binnen redelijke termijn schrijft deze vervolgens een recensie die voldoet aan onze eisen. De recensie wordt beoordeeld door de (eind)redactie en vervolgens op onze website geplaatst door de recensent. Van een recensent verwachten wij veel leeservaring, een kritische benaderingswijze en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Hulpmiddelen:
Wij zorgen voor de te recenseren boeken en voeren eindredactie over de ingezonden recensies, maar verwachten verder een grote mate van zelfstandigheid.

Selectie:
Om te kunnen beoordelen of iemand geschikt is als recensent, verlangen wij bij aanmelding een proefrecensie.

Nadere informatie of aanmelding:
Kevin Prenger (k.prenger@tracesofwar.com)
Wie zoeken wij:
Iemand die het leuk vindt om actief aan de slag te gaan met de social media kanalen van TracesOfWar.

Werkzaamheden:
Op voornamelijk de platformen Facebook, Twitter en Instagram (voor nu, we staan open voor ideeŽn & hebben een Pinterest, LinkedIn en Reddit!) ga je aan de slag om interactie te zoeken met onze doelgroep, door middel van toffe posts.

Voor deze werkzaamheden is het handig dat je vlot communiceert, kan je aardig overweg met fotobewerkingstools en kan je op zijn minst in het Nederlands en Engels een reactie geven.

In eerste instantie zal je begeleid worden door meer ervaren collega-vrijwilligers, maar als alles goed gaat dan sta je al snel op eigen benen. Uiteraard is er altijd mogelijkheid tot overleg en hulp, via e-mail, Facebook of forums.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Verdere vragen of aanmelding richten aan Lennard Bolijn via l.bolijn@tracesofwar.com.
TracesOfWar.nl richt zich exclusief op een Nederlandstalig publiek. Om met onze artikelen een internationaal publiek te bereiken, hebben we een Engelstalige versie van de site: TracesOfWar.com.

Met kleine stapjes zijn we begonnen met het vertalen van artikelen, maar er is nog enorm veel werk te verrichten. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen met het vertalen. Of u nou ťťn artikel vertaalt, of tientallen artikelen voor uw rekening wilt nemen, uw bijdrage is welkom. Van tijdsdruk is geen sprake.

Ervaring met vertalen of een uitstekende beheersing van de Engelse taal is echter wel een voorwaarde. Studenten Engels die ervaring op willen doen, kunnen zich ook aanmelden.

Het vertaalwerk wordt door u zelfstandig uitgevoerd. Bij het kiezen en het invoeren van een artikel wordt u begeleid door onze redactie. Bij elk door u vertaalde artikel wordt op de website uw naam als vertaler genoemd. Voor u eventueel een geschikte manier om naamsbekendheid en een portfolio op te bouwen.

Wilt u als vertaler bijdragen aan TracesOfWar.com, stuur dan een e-mail aan k.prenger@tracesofwar.com.