TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Positie Luchtafweer Sectie MiCA

Op deze positie bevonden zich op 10 mei 1940 een sectie luchtafweer, MiCA (Mitrailleuse Contre Avions). De sectie bestond uit 4 mitrailleurs met bemanning van het garnizoen van het fort.

De foto is genomen vanaf Bloc IV in de richting van Koepel 120. De mitrailleursectie bevond zich aan de kant van Bloc IV. De positie waar ze zich bevond, is vandaag de dag niet meer zichtbaar.

Deze post werden boven op het fort opgesteld om het fort mede tegen vliegtuigen te verdedigen. Zij konden immers vanuit hun positie hoger en in alle richtingen schieten, in tegenstelling tot de mitrailleurs in de bunkers. Tijdens de gevechten raakte 2 van de 4 mitrailleurs defect.

Bij de aanval op 10 mei werd deze sectie uitgeschakeld, waarbij de soldaten;

HEINE Adriën, 24 jaar, zwaar gewond raakt en uiteindelijk in Maastricht op 25 mei 1940 overlijdt. Hij is begraven op het ereveld van de begraafplaats Robermont te Luik.

REMY Albert, 24 jaar, tijden het gevecht sneuvelt. Hij is begraven op het ereveld van de begraafplaats Robermont te Luik.

De andere hier aanwezige soldaten worden tot overgave gedwongen en afgevoerd in de richting van bunker Mi noord.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski
  • https://18daagseveldtocht.be
  • https://wardeadregister.be

Gerelateerde boeken

België in de Tweede Wereldoorlog 10