TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Distinguished Service Cross (DSC)

Deze onderscheiding werd in 1918 ingesteld als erkenning voor alle leden van de Landmacht en officieren en manschappen van met Amerika verbonden strijdkrachten, wegens 'het zich hebben onderscheiden door daden van uitzonderlijke moed tegenover een gewapende vijand in omstandigheden die een toekenning van een Medal of Honor niet rechtvaardigen.'
Voor vervolgacties die in aanmerking komen voor deze onderscheiding wordt een bronzen tros eikenbladen toegekend, te dragen op het lint. De onderscheiding kan ook posthuum worden uitgereikt.
Het kruis is gemaakt van brons met daarop de Amerikaanse adelaar met gespreide vleugels. Onder de adelaar bevindt zich een krul met daarop de inscriptie: 'For Valor'
Het lint is blauw met aan elke kant een smalle witte en een rode streep, de rode aan de buitenzijde.
Op de eerste honderd exemplaren van deze onderscheiding waren de armen van het kruis versierd met eikenbladeren, op latere exemplaren ontbreken deze.

Bronnen