Mook werd door de Amerikaanse luchtlandingstroepen op 17 september 1944 veroverd. Enige dagen later werd het door het XXX Korps van het Britse tweede leger bezet.
De slachtoffers van de september- gevechten en van het oprukken tot in Duitsland in februari liggen hier begraven.Van de 332 graven zijn er 3 zeemacht, 304 landmacht en 15 luchtmacht. 279 zijn Britten, 10 zijn Canadezen, 3 komen uit Australië, 1 is een Nieuw -Zeelander en er zijn 11 Poolse soldaten.
Twee Spitfire piloten
Op 25 september vloog het Canadese No. 441 Squadron drie sorties boven het gebied Venlo/Nijmegen. Sommige piloten stegen die dag dan ook drie keer op. Flight Lieutenant Bernard Boe had die ochtend om 10:45 uur al gevlogen en steeg om 14:35 uur nogmaals op, samen met negen andere piloten van zijn squadron, waaronder Flight Sergeant Osman McMillan. Beide piloten zouden niet terugkeren.
Twintig Messerschmitt Bf 109’s waren die avond voor een aanval onderweg naar de brug van Nijmegen. Ze werden onderschept door de patrouille van McMillan en Boe. De Messerschmitts werden ondersteund door in ieder geval tien Focke-Wulf Fw 190’s. De aanval op de brug werd hierdoor afgebroken en er ontstond een luchtgevecht. Het squadron claimde één à twee vernietigde Messerschmitt en vijf beschadigd. Er gingen die dag in ieder geval tien Messerschmitts verloren waarvan vijf van het Jagdgeschwader 77 in de buurt van Nijmegen.
Het squadron verloor die dag de twee Spitfires. McMillan kwam neer bij het kruispunt Schoolstraat/Groesbeekseweg in Malden en Boe aan de Beekseweg in Babberich. Een andere Spitfire raakte beschadigd en moest zijn toestel op het vliegveld van Eindhoven aan de grond zetten.
Zowel McMillan als Boe liggen begraven op de begraafplaats in Mook, respectievelijk in graf II. A. 6. en graf III. C. 10.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!