TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Kerk Houtain-Saint-Siméon

In de kerk van Houtain-Saint-Siméon bevindt zich een herdenkingsplaquette voor de tijdens de eerste en tweede wereldoorlog omgekomen soldaten afkomstig van het dorp. Te zien aan de plaquette is dat Furnelle H., er later aan toegevoegd is als slachtoffer van de tweede wereldoorlog.

Herdacht worden;

LEPOT Andriën, 34 jaar, soldaat bij het 1e linieregiment, omgekomen op 11 december 1915 bij een ontploffing in de munitiefabriek van Gonfreville-l'Orcher te Frankrijk. zijn lichaam werd nooit meer teruggevonden.

GUINOTTE Jacques, 23 jaar, soldaat bij de artillerie van het garnizoensregiment van la Position Fortifiée de Liège, overleden ten gevolge van ziekte (longontstekeing) op 11 maart 1917.

TROQUET Nestor, 21 jaar, soldaat bij het 12e linieregiment, overleden aan opgelopen verwondingen op 17 oktober 1918.

FRENAY Joseph, 21 jaar, soldaat bij het 4e regiment Jagers te voet, overleden als gevolg van opgelopen ziekte in het hospitaal van Cabourg te Adinkerke (West-Vlaanderen) op 23 oktober 1918.

TILQUIN Dieudonné, 30 jaar, soldaat bij het 18e linieregiment, overleden op 23 oktober 1918 aan verwondingen (borst) opgelopen in de strijd.

FURNELLE Henri, 19 jaar !, soldaat bij het garnizoensregiment, Régiment Fortifiée de Liège (RFL) van het fort van Eben-Emael. Gesneuveld op 10 mei 1940 toen de Duitsers een holle lading op de koepel van bloc IV tot ontploffing brachten. Hij ligt begraven op het kerkhof tegenover de kerk.

Zie ook het oorlogsmonument Houtain-Saint-Siméon waar zij ook herdacht worden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski

Gerelateerde boeken

België in de Tweede Wereldoorlog 10