TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ivey, Richard G.

Geboortedatum:
11 oktober 1915 (Beatrice/Alabama, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
27 augustus 2006 (North Carolina, Verenigde Staten)
Dienstnummer:
0-21116
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
HQ, 60th Coast Artillery Regiment (Anti-Aircraft), Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend op Headquarters, 60th Coast Artillery Regiment (Anti-Aircraft), in actie tegen vijandelijke troepen op de Filipijnen van 6 tot 11 februari 1942. Na de Japanse invasie van Bataan, stak Captain Ivey vrijwillig de vijandelijke linies over om artillerieposities te localiseren. Zijn onverschrokken acties, persoonlijke moed en vurig plichtsbesef zijn een voorbeeld van de beste tradities van de Amerikaanse strijdkrachten en strekken hem, het Coast Artillery Corps en de Amerikaanse landmacht tot grote eer.

Headquarters, U.S. Army Forces in the Far East, General Orders No. 37
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Aanbeveling:
Captain (Coast Artillery Corps) Richard Gay Ivey (ASN: 0-21116), United States Army, werd na de val van de Filipijnen in 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en bleef in gevangenschap tot zijn terugkeer onder Amerikaans militair gezag aan het einde der vijandelijkheden in 1945.

Prisoner of War Medal

Bronnen