TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gooch, Virgil J.

Overlijdensdatum:
4 april 1945 (nabij Heilbronn/Vrije Volksstaat Württemberg, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Lorraine
Vak: B. Rij: 36. Graf: 26.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company M, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century", U.S. Army (Company M, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President, onder de bepalingen van de Army Regulations 600-45 van 22 september 1943, gewijzigd, wordt door de Legercommandant het Distinguished Service Cross postuum toegekend aan de volgende met name genoemde persoon:
Pfc. Virgil J. Gooch, 35247219, Infantry, Company M, 398th Infantry Regiment, wegens uitzonderlijk heldendom in actie op 4 april 1945 in de omgeving van Heilbronn in Duitsland. Private first class Gooch, lid van een mitrailleursectie die een compagnie infanteristen ondersteunde en tot taak had gekregen de rivier de Neckar over te steken en de rechteroever te zuiveren, bereikte een spoorweg waar hij snel zijn mitrailleur in stelling bracht op een brug die een uitstekend schootsveld bood. Om 09:00 uur viel de vijand onder dekking van intens artillerie- en mortiervuur en gesteund door tanks onze posities aan en slaagde erin voorste eenheden af te snijden. Er werd bevel gegeven voor een beperkte terugtrekking en Pfc. Gooch meldde zich als vrijwilliger om de verplaatsing te dekken. Hij bleef onverschrokken op zijn ongedekte positie en leidde de vijandelijke aanval met zijn nauwkeurige vuur af waarbij hij 15 vijanden doodde en een onbekend aantal verwondde voordat hij werd gedood.

Postuum toegekend.
Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 603 (11 oktober 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto