TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rimmer, George P.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Sergeant
Eenheid:
Company A, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division "Super Sixth", U.S. Army (Company A, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division "Super Sixth", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan First Sergeant George P. Rimmer (ASN: 35123520), United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, het bevel voerend over Company A, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division, in actie tegen vijandelijke troepen tussen 1 en 6 januari 1945 bij Bastogen in België.
1st. Sgt. Rimmer stelde zich herhaaldelijk bloot aan vijandelijk vuur, zijn mannen bezielend en aansporend met zijn onbevreesde en moedige leiding. Tijdens de actie organiseerde en leidde hij vaardig gevechts- en verkenningspatrouilles in vijandelijk gebied en bij een gelegenheid nam hij alleen 10 vijandelijke soldaten gevangen die waren doorgedrongern in het bosgebied op de flank van de defensieve linie die hij had opgesteld.
Sgt. Rimmer’s opvallende heldenmoed en de vastberadenheid en het ultieme plichtsbesef dat hij voortdurend toonde vormen een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, zijn eenheid en de Landmacht van de Verenigde Staten tot hoge eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 48 (28 februari 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Sergeant
Eenheid:
Company A, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division "Super Sixth", U.S. Army
Voor actie die werd getoond op 21 november 1944, in de buurt van Morville-les-Vic/departement Moselle, regio Lotharingen, Frankrijk.
Aanbeveling niet beschikbaar.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto