TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bryan, Charles B.

Geboortedatum:
5 april 1919 (Charleston/South Carolina, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
2003
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company L, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company L, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Captain Charles B. Bryan, 0390490, Company L, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand in Frankrijk.
Captain Bryan voerde onbevreesd zijn compagnie aan tijdens een moedige aanval op een sterke vijandelijke stelling bij Inglange in Frankrijk, zijn mannen inspirerend met zijn opvallend heldhaftige leiding. Zijn voorbeeld volgend, viel de compagnie met bajonetten en handgranaten aan en doodde of verwondde bijna 100 vijanden. Op 11 november onderscheidde Captain Bryan zich nogmaals door zelf zijn compagnie aan te voeren tegen een andere sterke vijandelijke stelling en weer inspireerde hij zijn mannen tot het innemen van het doel waarbij ze aan de vijand zware verliezen aan mannen en materiaal toebrachten. Zijn heldhaftige vastberadenheid en moedige plichtsbetrachting strekken hem hoge eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 60 (1945).
Voor actie die werd getoond op 9 november 1944, nabij Inglange/departement Moselle, regio Lotharingen, Frankrijk.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto