TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Short, Max

Overlijdensdatum:
11 november 1944 (nabij Koenigsmacker/departement Moselle, regio Lotharingen, Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Lorraine
Vak: K. Rij: 41. Graf: 28.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
First Lieutenant Max Short, 0129766, Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand. Op 11 november 1944 ontmoette het 358th Infantry intense tegenstand tijdens een aanval op sterke vijandelijke stellingen bij Koenigsmacher in Frankrijk. Lieutenant Short, Platoon Leader in Company K hergroepeerde zijn geslonken peloton snel tot een effectieve strijdmacht en leidde hen gedurfd onder intens vuur in een moedige aanval. Toen de vijand zich terugtrok op geprepareerde stellingen op de top van de heuvel gingen Lt. Short en zijn mannen in de achtervolging en bestreden hem in een fel gevecht van man tegen man. Lt. Short doodde een van de vijanden met de kolf van zijn geweer en een andere met zijn mes voordat hij viel, dodelijk gewond. Aangemoedigd door zijn heldhaftige acties zette het peloton door en joeg de gehele vijandelijke strijdmacht op de vlucht en verwondde of doodde er velen.
De opvallende moed van Lt. Short en zijn uiterst heldhaftige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Postuum toegekend.
Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 28 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army
Aanbeveling niet beschikbaar.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto