TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Henry, William J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
First Lieutenant William J. Henry, 0461526. Company K, 358th Infantry, 90th Division, United States Army, wegens uitzonderlijk heldendm in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand in Frankrijk. Op 3 juli 1944 deed Company K, 3rd Battalion, 358th Infantry een aanval naar het zuiden in de omgeving van Les Sablons toen ze werden tegen gehouden door uitzonderlijk zwaar vuur van vijandelijke mortieren en automatische wapens. Lieutenant Henry, leider van eenpeloton zware wapens, ging onder vuur naar voren met een geluidsgestuurde telefoon om het vuur van zijn peloton te corrigeren. Toen hij de heg bereikte die hij als waarnemingspost zou gebruiken raakte hij zwaar gewond door vuur van vijandelijke mortieren en handwapens. Ondanks zijn verwondingen bleef hij op zijn post het vuur leiden, met volledige minachtig voor zijn eigen veiligheid en hij wilde niet worden afgevoerd voordat zijn missie was volbracht.
De opvallende moed van Lt. Henry en zijn dappere plichtsbetrachting zijn tekenend voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten.

Postuum toegekend.
Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 89 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto