TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Warnock, Frank

Overlijdensdatum:
18 januari 1945 (België)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company D, 117th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory" (Company D, 117th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory" U.S.Army)
Second Lieutenant Frank Warnock, (0-1322108) Infantry, dienend bij de Landmacht van de Verenigde Staten onderscheidde zich door buitengewone heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen de vijand. Op 8 juli 1944 werd een aanval bij Pont de St. Fromond in Frankrijk door zwaar vijandelijk mitrailleurvuur tegengehouden. Lt. Warnock, een pelotonsleider ging alleen op de vijandelijke posities af toen hij een colonne vijandelijke troepen ontdekte. Hij opende het vuur met zijn karabijn en doodde of verwondde zes van hen. Daarna ging hij verder naar de vijandelijke posities, gooide twee handgranaten in een ervan en doodde of verwondde de bezetters. Hij ging naar de andere positie, gooide zijn resterende granaten, bestormde de stelling en doodde de hele bemanning. Het uitzonderlijke heldendom en de dappere acties van Lt. Warnock strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Postuum verleend.
Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 61 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company D, 117th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory"

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Purple Heart

Bronnen

Foto