TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Singlestad, Sylvester Donald

Geboortedatum:
9 mei 1917 (Emmons/Minnesota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
18 november 2010 (Minnesota, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company F, 135th Infantry Regiment, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army (Company F, 135th Infantry Regiment, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army)
Sylvester D. Singlestad, 20708561, Technical Sergeant, Infantry, United States Army.
Wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 4 februari 1944 bij Caira in Italië. Het peloton van T.Sgt. Singlestad werd door een grote groep Duitsers aangevallen. In het felle gevecht dat volgde werden hij en een van zijn secties omsingeld en afgesneden van de rest van de compagnie. T.Sgt. Singlestad vocht zich een weg vrij door dwars door de vijnand te gaan terwijl hij handgranaten gooide. Hij doodde tenminste zes vijanden en verwondde diverse anderen. Toen hij door zijn munitie heen was gebruikte hij zijn geweer als knuppel tegen de vijand. Toen hij tegenover twee Duitsers kwam te staan sloeg hij ze beide met de kolf van zijn geweer neer, dook over een rotswand, greep een ander geweer en ging verder naar de commandopost van de compagnie. T.Sgt. Singlestad verstrekte zijn bevelvoerend officier waardevolle inlichtingen over de vijandelijke sterkte, zijn opstelling en zijn bewapening. Hij hergroepeerde daarna zijn peloton en hielp bij het leiden van het vuur om de vijandelijke aanval af te slaan. De moed, de vechtlust en de vindingrijkheid betoond door T.Sgt. Singlestad vormde een inspirerend voorbeeld voor zijn mannen en passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse infanterist. Hij kwam in Waseca, Minnesota in dienst.

Headquarters, Fifth U.S. Army, General Orders No. 103 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant
Eenheid:
Company F, 135th Infantry Regiment, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army

Aanbeveling niet beschikbaar.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto