TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Johnson, Ernest O.

Overlijdensdatum:
13 januari 1945
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Luxembourg
Vak: D. Rij: 3. Graf: 27.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Private Ernest O. Johnson, 39333280, Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapendevijand. In de avond van 6 december 1944 zuiverden Private Johnson en leden van zijn peloton de stad Pachten in Duitsland van vijanden. Plotseling kwamen ze onder vuur vanuit een grote betonnen bunker die voor een huis lag. Hoewel hij het risico liep door sluipschutters in de buurt te worden ontdekt ging Pvt. Johnson, zijn eigen veiligheid negerend voor het peloton uit en bouwde de enig mogelijk toegang naar de bunker door een plank uit een naburig huis naar de top van de bunker te leggen. Nadat hij over de plank was gekropen liet hij twee handgranaten door de luchtkoker vallen en dwong de bezetters zich over te geven. Zijn heldhaftige acties en dappere plichtsbesef zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 46 (1945).
Postuum toegekend.

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto