TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Farrar, Archibald Alexander

Geboortedatum:
6 september 1921 (Summerville/Georgia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
25 december 1992
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company F, 273rd Infantry Regiment, 69th Infantry Division, U.S. Army (Company F, 273rd Infantry Regiment, 69th Infantry Division, U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Archibald Alexander Farrar, Second Lieutenant (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company F, 273d Infantry Regiment, 69th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 18 april in Duitsland. Hoewel hij onder zwaar vijandelijk vuur lag nam Lt. Farrar de mitrailleur op de tank waarin hij reed over toen de schutter gewond raakte. Vanaf deze positie nam hij de vijand onder vuur met de mitrailleur en een karabijn en schakelde daardoor diverse vijandelijke stellingen uit. Toen de tank stopte zette Lt. Farrar een defensieve stelling op en liet de aanvalspelotons komen. Lt. Farrar schakelde een hele Panzerfaust ploeg uit door de bemanning met pistoolvuur te doden. 2nd Lt. Farrar’s onverschrokken acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 69th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 251 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
Company F, 273rd Infantry Regiment, 69th Infantry Division, U.S. Army

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Aanbeveling niet beschikbaar.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto