TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boice, William F.

Overlijdensdatum:
19 december 1942 (nabij Buna/provincie Oro, Papoea-Nieuw-Guinea)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Captain William F. Boice ligt begraven op de Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila, Manilla/Filipijnen. Perceel A, Rij 8, Graf 120.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
2nd Battalion, 126th Infantry Regiment, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army (2nd Battalion, 126th Infantry Regiment, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan William F. Boice (0-226890), Captain (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, het bevel voerend over een Bataljon van het 126th Infantry Regiment, 32d Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 19 december 1942, tijdens de Papuan Campaign bij Buna op Nieuw Guinea.
Toen op één na alle officieren waren gesneuveld, realisserde Capt. Boice zich als bataljonscommandant de noodzaak van persoonlijk leiderschap en ging direct, zonder acht te slaan op zijn persoonlijke veiligheid naar voren en voerde zijn troepen aan tegen een sterk verdedigde en bijna onneembare, zeer belangrijke vijandelijke versterking. Hij werd gedood toen hij aan het hoofd van zijn mannen oprukte.
Capt. Boice’s dappere leiderschap, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting ten kostre van zijn eigen leven zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 32th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 3 (1943).
Postuum toegekend.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto