TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hunt, James I.

Geboortedatum:
28 april 1914 (Lima/Ohio, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1ste Luitenant)
Eenheid:
Headquarters Company, 126th Infantry Regiment, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army (Headquarters Company, 126th Infantry Regiment, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan James I. Hunt (0-450276), First Lieutenant (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij een Anti-Tank Platoon van de Headquarters Company, 126th Infantry Regiment, 32nd Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen tussen 2 en 5 december 1942 tijdens de Papoea campagne bij Buna op Nieuw Guinea.
Terwijl hij zijn peloton aanvoerde in een aanval op het dorp Buna kroop 1st. Lt. Hunt toen de aanval door vijandelijk vuur werd opgehouden zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid naar voren en gooide en handgranaat in een vijandelijke mitrailleurstelling. Hoewel hij bij deze actie boven de knie gwond raakte bleef hij zijn peloton aanvoeren in de aanval. Toen hij twee dagn later vanwege zijn verwonding werd afgevoerd, keerde hij de volgende dag vrijwillig naar zijn eenheid terug hoewel de kogel nog niet was verwijderd en hem was aangeraden zich te laten opnemen. 1st. Lt. Hunt’s opmerkelijke leiderschap, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 32nd Infantry Division, en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 1 (1 januari 1943).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto