TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Greer, Howard W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
3rd Battalion, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army (3rd Battalion, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Howard W. Greer, Major (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als bevelvoerend officier van een bataljon infanterie van het 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 11 oktober 1944 in Bardenberg in Duitsland.

Op die dag leidde Major Greer zijn bataljon in een aanval door een door de vijand bezette stad in Duitsland toen de voorste elementen van zijn eenheid werden vastgenageld door vijandelijke tanks en half-rupsvoertuigen. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid en gewapend met een bazooka ging Major Greer naar voren en schakelde met een schot de voorste vijandelijke tank uit. Major Greer liep verwondingen op aan zijn gezicht en handen toen een nabijgelegen gebouw door vijandelijk vuur werd geraakt. Onverschrokken en met grote dapperheid ging hij verder naar voren en vernietigde een tweede vijandelijke tank. Zijn mannen, geïnspireerd door de onverschrokken acties van hun leider stormden naar voren en volbrachten hun missie met succes. De uitzonderlijke moed en dappere acties van Major Greer zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 30th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 68 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille. Aanbeveling niet beschikbaar.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto