TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Campbell, John J. (US-121st INF)

Geboortedatum:
(New York City/New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
18 januari 2007 (Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company C, 121st Infantry Regiment, 8th Infantry Division "Pathfinder", U.S. Army (Company C, 121st Infantry Regiment, 8th Infantry Division "Golden Arrow Division", U.S. Army)
Volgens opdracht van de President, onder de bepalingen van Army Regulation 600-45 van 22 september 1943 gewijzigd, wordt door de Legercommandant het Distinguished Service Cross toegekend aan John J. Campbell, 40058733, Staff Sergeant, Infantry, Company C, 121st Infantry Regiment wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 7 maart 1945 in Duitsland.

Toen de opmars van zijn peloton werd opgehouden door fel en direct vijandelijk mitrailleurvuur rende Sgt. Campbell alleen over 100 meter open terrein en viel de stelling aan; hij doodde de schutter en zijn helper en nam de twee overgebleven leden van de bemanning gevangen. Toen hij zag dat nog drie vijanden achter een huis een mitrailleur in stelling brachten, bestormde Sgt. Campbell, ondanks het op hem gerichte vuur van mitrailleurs en machinepistolen de mannen; verwondde er een en nam de andere twee gevangen. De uitzonderlijke moed en onverschrokken acties van Sgt. Campbel strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de militaire dienst.

Hij trad in New York, New York in militaire dienst.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 587 (October 8, 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto