TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bradley, James F.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company H, 310th Infantry Regiment, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
8 oktober 1945
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan James F. Bradley (33000821), Sergeant, 310th Infantry, United States Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen de vijand tussen 11 en 18 maart 1945 bij Ohlenberg in Duitsland.

Toen hij de buitenwijken van de stad naderde liep Sgt. Bradley, leider van een mitrailleursectie pijnlijke verwondingen door granaatscherven op. Ondanks zijn verwondingen stelde hij zich bloot aan zwaar vijandelijk vuur om zijn wapen in stelling te brengen. Hij bleef de volgende paar dagen bij zijn eenheid en voerde zijn groep aan tegen sterke tegenstand. Op 18 maart 1945, nog steeds lijdend aan zijn verwondingen, bemande Sgt. Bradley een .50 mitrailleur bovenop een tank en gaf een dusdanige hoeveelheid vuur af waardoor de vijand gedwongen was zich terug te trekken. Door zijn moed en vaardigheden werd zijn compoagnie niet alleen in staat gesteld naar het doel op te trekken maar ook belangrijk bij te dragen aan het slagen van de missie van het bataljon.

Hij trad in Maryland in militaire dienst.

Seventh U.S. Army, General Orders No. 587 (October 8, 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto