TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hamilton, Edward Smith "One-Eyed Dragon"

Geboortedatum:
1917
Overlijdensdatum:
30 juni 2006
Dienstnummer:
0-22165
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
1st Battalion, 357th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army
Toegekend op:
12 september 1944
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Silver Star toe te kennen aan Major (Infantry) Edward Smith Hamilton (ASN: 0-22165), United States Army, wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend als Commanding Officer, 1st Battalion, 347th Infantry Regiment, 90th Infantry Division in noord Frankrijk. Op 6 augustus 1944 bij **** in Frankrijk had Major Hamilton opdracht gekregen een brug over de **** in het centrum van de stad te veroveren. Alle andere bruggen waren opgeblazen en de brug in kwestie werd klaar gemaakt voor vernietiging. Major Hamilton ging met de voorste elementen van zijn bataljon vooruit en leidde zelf een omtrekkende beweging naar de brug. Toen zijn troepen in positie lagen leidde hij de aanval op de brug voordat de vijand hem kon opblazen. Zijn persoonlijke leiding onder vuur van kleine vijandelijke wapens en artillerie was een inspiratie voor zijn troepen en was in overeenstemming met de hoogste tradities van de militaire strijdgeest.

Headquarters, 90th Infantry Division, General Orders No. 60
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Aan Major Edward Smith Hamilton, United States Army, is een Distinguished Service Cross uitgereikt wegens uitzonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als Commanding Officer, 1st Battalion, 357th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 8 september 1944 in de omgeving van Avril in Frankrijk. De onverschrokken acties van Major Hamilton, zijn persoonlijke moed en vurig plichtsbesef vormen een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 90th Infantry Division, en de landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer.
Major Hamilton leidde een verrassingsaanval op Duitse stellingen bij Avril in Frankrijk waardoor vier tanks uitgeschakeld werden en 17 vijandelijke soldaten gevangen genomen.

Department of the Army, General Orders No. 39
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Tweede PH als Oak Leaf Cluster ontvangen
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Derde PH als Oak Leaf Cluster ontvangen
Purple Heart

Bronnen

Foto