TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harrison, Willard E.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division, US Army)
Aanbeveling:
Major Willard E. Harrison, O-395975, 504th Parachute Infantry, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie tegen de vijand op 9 juni 1944 in Frankrijk. Toen de commandant van een tankeenheid tijdens de gevechten bij de brug over de rivier de Merderet werd gedood ging Major Harrison ommiddellijk naar voren, zich realisererend dat er geen officieren binnen die eenheid meer waren die voldoende op de hoogte waren van het directe plan van aanpak. Hoewel hij bloot stond aan zwaar vuur van geweren, mitrailleurs, mortieren en artillerie bracht Major Harrison persoonlijk bevelen over aan iedere tankcommandant in de eenheid. Zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid leidde Major Harrison de tanks onbevreesd te voet, wees ze hun juiste posities aan in de aanvalsmacht en bleef erbij totdat ze hun missie hadden voltooid. De persoonlijke moed, het initiatief en het uitmuntende leiderschap betoond door Major Harrison strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij trad in dienst in Nebraska.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto