TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Ridgway, Matthew Bunker

Geboortedatum:
3 maart 1895 (Fort Monroe/Virginia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
26 juli 1993 (Fox Chapel/Pennsylvania, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (82nd Airborne Division "All-American", U.S. Army)
Voor actie die tijdens de invasie van SiciliŽ, ItaliŽ in juli 1943 werd uitgevoerd.
Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 24 (11 september 1943).
Aanbeveling niet beschikbaar.
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (82nd Airborne Division "All-American", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen een Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een tweede Distinguished Service Cross toe te kennen aan Matthew Bunker Ridgway (0-5264), Major General, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als bevelvoerend officier van de 82d Airborne Division, in actie tegen de vijand tussen 6 en 9 juni 1944 in Frankrijk. Major General Ridgway sprong om 02:00 in de morgen voorafgaand aan D-day per parachute en landde ongeveer 1.000 meter ten noordoosten van **** (om veiligheidsredenen verwijderd) in Frankrijk als speerpunt van de landing van zijn Airborne Division op de *****. Gedurende D-day bezocht hij iedere plek in het toen nog omsingelde gebied om de tegenstand te bepalen en zijn mannen moed in te spreken. Hij drong door tot het front van iedere actieve sector zonder te denken aan het bijbehorende persoonlijke gevaar. Hij stelde zich voortdurend bloot aan vuur van kleine wapens, mortieren en artillerie terwijl hij met zijn aanwezigheid en woorden van bemoediging een grote bijdrage leverde aan de operaties die hij zelf leidde van een van zijn bataljons met de belangrijke taak een bruggenhoofd over de rivier de ***** te vestigen, waarvoor een frontale aanval op goed verschanste vijandelijke stellingen noodzakelijk was. Zijn persoonlijke moed en zijn heldendom waren beslissende factoren voor het succes van zijn eenheid in Frankrijk. Major General Ridgway's dappere leiderschap, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 82nd Airborne Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.
Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 35 (19 juli 1944).
Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken te dragen op het lint van de eerste medaille.
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
1986
Voordracht:
"Helden komen wanneer ze nodig zijn. Grote mensen komen naar voren wanneer er een tekort aan heldenmoed lijkt te zijn. Wo2 was zo'n tijd en daar was Ridgway."
Medal of Freedom

Bronnen

Foto

Thema's