TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vosler, Forrest Lee "Woody"

Geboortedatum:
29 juli 1923 (Lyndonville/New York, Verneigde Staten)
Overlijdensdatum:
17 februari 1992
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 60. Graf: 4924.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
358th Bombardment Squadron, 303rd Bombardment Group, U.S. Army Air Forces
Toegekend op:
6 september 1944
"Wegens opvallende moed met meer dan buitengewone plichtsbetrachting in actie tegen de vijand, dienend als marconist/schutter van een zware bommenwerper tijdens een missie boven Bremen in Duitsland op 20 december 1943.
Na het doel te hebben gebombardeerd werd het toestel waarin T/Sgt. Vosler diende, ernstig beschadigd door luchtafweervuur, uit de formatie gedwongen en direct bloot gesteld aan herhaalde felle aanvallen door vijandelijke jagers. Vroeg in het gevecht explodeerde een 20 mm. granaat in het radiocompartiment waardoor T/Sgt. Vosler pijnlijk gewond raakte aan zijn benen en heup. Op ongeveer hetzelfde moment werd de staartschutter door een voltreffer ernstig gewond en waardoor de staartbewapening onbruikbaar werd. Zich bewust van de noodzaak, met vuurkracht de kwetsbare staart van het toestel te beschermen, onderhield T/Sgt. Vosler met grimmige vastberadenheid een dodelijke stroom vuur. Kort daarop ontplofte nog een vijandelijke 20 mm granaat waardoor T/Sgt. Vosler ernstig gewond raakte aan zijn borst en gezicht. Stukken metaal zaten in beide ogen waardoor zijn gezichtsvermogen zo belemmerd werd dat hij nog slechts vage omtrekken kon onderscheiden. Met vertoon van opmerkelijke koppigheid en moed bleef hij vuren en weigerde eerste hulp. De radio was tijdens het gevecht onbruikbaar geworden en toen de piloot aankondigde dat hij een noodlanding op zee ging maken kreeg T/Sgt. Vosler, hoewel hij vrijwel niets kon zien en uitsluitend op gevoel moest werken, de radio weer aan de gang en zond noodsignalen uit hoewel hij verscheidene malen buiten kennis raakte. Toen het toestel in het water terecht kwam, slaagde T/Sgt. Vosler erin, zelf op de vleugel te komen, hield de gewonde staartschutter vast zodat hij er niet af kon glijden tot andere bemanningsleden hem in het reddingsvlot konden helpen. T/Sgt. Vosler’s acties bij deze gelegenheid vormden een inspiratie voor allen die met hem dienden. De uitzonderlijke moed, de kalmte en de vaardigheid die hij toonde tegenover groot gevaar, gehinderd door verwondingen die een doorsnee bemanningslid zouden hebben uitgeschakeld, waren uitmuntend."
Medal of Honor - Army (MoH)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

w/one bronze service star for the Air Offensive, Europe campaign
European-African-Middle Eastern Campaign Medal

Bronnen

Foto