Tegenwoordig herbergt deze begraafplaats met oorlogsgraven de stoffelijke resten van 1.012 Duitse en 593 Franse soldaten die stierven tijdens de slag om de grenzen in augustus 1914. Daartussen ligt ook 1 Belgisch graf.
Het gaat om GRAVIER Clement, een Belgische soldaat, gestorven voor Frankrijk.
De hoogste officier begraven in Anloy is kolonel Henri Detrie, leider van het Franse 20e Infanterie Regiment en de jongste kolonel in het Franse leger in 1914. Een gedenkteken aan de rand van het Luchy-bos in het nabijgelegen dorp Ochamps markeert de plek waar hij ging dood.
Het werd in 1918 door de Duitsers opgericht en is bij verschillende gelegenheden herontwikkeld, voor het laatst in 1958. Begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog hebben een tumultueus verleden gehad; slachtoffers zijn naar hun thuisland verkracht, kleine begraafplaatsen, slagvelden en regimenten zijn verdeeld, enzovoort. Daarom is het aantal oorlogsgraven begraafplaatsen gedaald van ongeveer 58 in 1918-1920 tot 25 in 1931 en 11 vandaag.
Opgravingen in Anloy-Bruyére in 1938 brachten de wanorde aan het licht die het gevolg was van de verschillende reorganisaties: lichamen waren begraven tussen emblemen, op verschillende diepten en vaak tussen de kruisen.
In 2000 werd een nieuw monument geplaatst: "La Mélancolie". Dit bronzen beeld, gebeeldhouwd door Flavio Faveri, was ter nagedachtenis aan soldaten uit Zuidwest-Frankrijk die op 22 augustus 1914 in de Ardennen zijn gesneuveld. Het werd in 2008 gestolen en vervangen door een kopie van kunsthars.
Het consulaat-generaal van Frankrijk in Brussel en de Duitse Oorlogsgravencommissie (VDK) onderhouden de Anloy Cemetary.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!