TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum ter Herdenking van de Vrede

Om kwart over 8 in de ochtend werd de stad Hiroshima slachtoffer van 's werelds eerste atoombom aanval. De gehele stad werd met de grond gelijk gemaakt en tienduizenden levens werden uiteengereten. Velen van hen die de de explosie overleefden kregen te kampen met onherstelbare fysieke en psychologische schade en worden daar tot op de dag van vandaag nog steeds aan herinnerd.

Het museum ter herdenking van de Vrede verzamelt en stelt tentoon persoonlijke bezittingen achtergelaten door de slachtoffers. Dit zijn grotendeels foto's en ander materiaal dat de verschrikking van deze gebeurtenis aangeven, aangevuld door tentoonstellingen over het leven van voor en na de atoombom explosie en over de huidige kerntijdperk. Elk van deze artefacten belichaamt het verdriet, woede of pijn van echte mensen. Nu Hiroshima is hersteld van de atoombom catastrofe, is de eliminatie van alle nucleaire wapens en de realisatie van een waarachtig vreedzaam internationale samenleving haar diepste wens.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Inferno
Het Konikrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 11b
De vernietiging van Hiroshima
De Atoombom
Fat man in Nagasaki
De Tweede Wereldoorlog

34.391479, 132.453108

Vernietiging zonder weerga: ‘Er viel zwarte regen, de meeste mensen waren meteen dood’

aug2020

Vernietiging zonder weerga: ‘Er viel zwarte regen, de meeste mensen waren meteen dood’

75 JAAR NA ATOOMBOM | Met twee atoombommen vegen de Verenigde Staten op 6 en 9 augustus 1945 de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki van de kaart. Keizer Hirohito schrikt van de verwoesting, Japan geeft zich over.

Lees meer

Voor overlevenden van Hiroshima zijn herinneringen aan de bom onmogelijk te vergeten

aug2020

Voor overlevenden van Hiroshima zijn herinneringen aan de bom onmogelijk te vergeten

75 jaar na de verwoesting van Hiroshima is de stad weer opgebloeid. Maar de gruwelijke atoomaanval ligt de overlevenden nog altijd vers in het geheugen.

Lees meer