De oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Fayid werd geopend in juni 1941 voor de vele militaire ziekenhuizen in de regio. Na de oorlog fungeerde de begraafplaats als garnizoensbegraafplaats tot 1955. Op de begraafplaats zijn 755 graven van het gemenebest en 440 graven met een andere nationaliteit uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er 616 militaire graven van buiten de oorlog. 190 oorlogsgraven zijn na de oorlog overgebracht van Qassassin African Cemetery omdat daar het onderhoud niet gehandhaafd kon worden. Op de begraafplaats staat een monument wat 265 soldaten uit Oost-Africa en het Midden-Oosten herdenkt die stierven in Egype en van wie de graven niet onderhouden konden worden, terwijl deze vanwege religieuze of politieke gronden niet naar een andere begraafplaats konden worden overgebracht.
Op de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Fayid is een gedeelte met een groot aantal graven van Duitse krijgsgevangenen, die zijn overleden in kampen in de omgeving.
Rondom Fayid waren in de Tweede Wereldoorlog enkele zeer grote krijgsgevangenenkampen, met elk tot 15.000 gevangenen. Door de slechte omstandigheden en de grote hitte pleegden veel mensen zelfmoord. Ook kwamen krijgsgevangenen om door ziektes. Sommige graven zijn van vlak na de Tweede Wereldoorlog. De laatste krijgsgevangenen werden pas in 1948 vrijgelaten.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!