Op de Katholieke Begraafplaats van Maria Veen zijn 102 oorlogsgraven (Kriegsgräber) uit de Tweede en 69 uit de Eerste Wereldoorlog.
In totaal rusten hier 114 oorlogsslachtoffers uit Duitsland en 57 uit de voormalige Sovjet-Unie.
Het grafveld bestaat in feite uit 3 verschillende onderdelen en is duidelijk beschreven en toegelicht op het infobord bij de ingang van het kerkhof.
Het grafveld sectie 1, hier liggen de slachtoffers die stierven aan de ontberingen door de vlucht en ontheemding uit de Oost gebieden en het oponthoud in het vluchtelingenkamp "Huize Maria-Veen" vanaf 1945.
Het grafveld sectie 2, hier liggen met name slachtoffers uit het Hulp-Lazaret Maria Veen dat daar vanaf 1944 ingericht was. De gestorven Duitse soldaten werden hier op het kerkhof begraven. Na het einde van de oorlog zijn diverse stoffelijke overschotten verplaatst naar hun eigen geboorteplaatsen, echter door de chaotische omstandigheden na de oorlog zijn 44 slachtoffers hier achtergebleven.
Het grafveld sectie 3, hier liggen met name Oost-Europese krijgsgevangen die nergens anders hun laatste rustplek vonden. De slachtoffers zijn zowel uit de 1e als de 2e wereldoorlog, aangezien tijdens beide oorlogen hier een krijgsgevangenkamp opgericht werd.
Tevens staat op het grafveld separaat het graf van Amalie Kolbe een plaquette met de tekst;
"Deze plaquette op het graf van de overleden moeder van de laatste burgemeester van Droschkau in Silezië werd hier ter nagedachtenis aan de vele doden aangebracht, die we in ons verloren thuisland in de voormalige Duitse Oostgebieden moesten achterlaten."
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!