TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Royal Naval Air Station Yeovilton

In 1939 werd begonnen met de bouw van het marinevliegkamp in Yeovilton nadat de hoofdtestpiloot van de Westland vliegtuigfabriek in Yeovil het potentieel ervan als landingsplaats had gezien. De Church of England weigerde aanvankelijk het terrein te verkopen, maar het werd in beslag genomen door de Admiraliteit. De luchtmachtbasis deed de hele oorlog dienst en werd verschillende keren gebombardeerd. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is het een van de belangrijkste militaire vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk, maar het is nu een van de slechts twee overgebleven Naval Air Stations (RNAS Culdrose is de andere) van de meer dan 100 wereldwijd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Luchtmachtstations werden vernoemd naar de dichtstbijzijnde stad of het dichtstbijzijnde dorp, maar kregen ook een 'His/Her Majesties Ship' naam als een 'Stone Frigate', Yeoviltons naam is HMS Heron.
Vliegtuigen van Yeovilton hebben gediend in elk Brits gewapend conflict sinds de Tweede Wereldoorlog en in veel acties van de NAVO en internationale coalities, evenals in vredeshandhaving en noodhulpoperaties over de hele wereld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)