TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bull's Eye Curaçao

Na de bezetting van Nederland in mei 1940 werden er op Curaçao ook voorbereidingen voor een oorlog betrokken. Nederland had echter nauwelijks middelen om het eiland te verdedigen, maar nadat in december 1941 de Verenigde Staten bij de oorlog betrokken raakten stuurden zij in januari 1942 een contingent militairen naar het eiland. Hiertoe behoorde ook een groep A20 Havoc bommenwerpers van de US Army Airforce.

Voor hun training gebruikten zij een enorme in stenen uitgezette schietschijf in de Hato vlakte die gebruikt werd als oefendoel om dummy vliegtuigbommen te droppen. Later gebruikten ook gevechtstoestellen de schietschijf voor mitrailleur trainingen. Deze schietschijf heette aanvankelijk "The Range" maar werd later herdoopt tot "The Bull's Eye".

Na de oorlog gebruikte de Nederlandse MLD het ook nog voor haar trainingen maar in de jaren '70 werd het gebied aan de natuur overgelaten. In 2015 werd de schietschijf door vrijwilligers met de oorspronkelijk koraalrots gerestaureerd en werd er een gedenkteken geplaatst.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Wessel van Steen

12.22347, -69.00993