TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonument St. Ishmaels

Dit Monument dat is onthuld op de 84e Battle of Brittain Day in 2024 eert de twaalf jonge mensen uit het dorp, St. Ishmaels, die hun leven voor ons gaven. Negen tijdens de Eerste- en drie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument vormt een passende herinnering aan hen.

Het concept eert degenen die getroffen zijn door conflicten, wanneer en waar dan ook en viert het optimisme dat elke nieuwe generatie met zich meebrengt voor onze toekomst. Kinderen van de nabijgelegen Coastlands Primary School hebben individuele schelpen gemodelleerd die in het nieuwe ontwerp zijn verwerkt en het belang van de betrokkenheid van jongeren onderstrepen. Ze staan op het Oorlogsmonument, dat 3,8 meter hoog is en is gemaakt van rode zandsteen, die zo veel voorkomt in dit deel van de provincie. Deze schelpen zullen de jeugd van vandaag verbinden met de toekomst waarvoor de 12 jonge lokale mensen die op deze nieuwe Cenotaaf genoemd worden hun leven gaven.

Het Memorial is prachtig en eigentijds ontworpen door de bekende monumentontwerper Howard Bowcott.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Patrick Edgington
  • Foto's: Patrick Edgington

51.72176, -5.12951