TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Deportaties Kleinheubach

Kleinheubach maakt deel uit van het gedecentraliseerde project ""We want to remember! DenkOrt Deportationen 1941 – 1944", dat op 17 juni 2020 in Würzburg werd ingehuldigd.
Dit monument bestaat uit koffers, rugzakken, opgerolde dekens en andere bagagestukken van steen, hout en metaal, die staan voor de weinige bezittingen die de gedeporteerden mee konden nemen toen ze via Würzburg naar verschillende concentratiekampen werden gedeporteerd
De 47 stuks bagage die zich sinds 2020 in Würzburg bevinden, vertegenwoordigen 58 Joodse gemeenschappen en woonplaatsen. Een tweede opening met 32 extra stuks bagage voor 43 Joodse gemeenschappen en woonplaatsen vond plaats op 24 september 2021. Eén stuk bagage staat in Würzburg en een tegenhanger daarvan op de plaats van waaruit de Joodse medeburgers werden gedeporteerd.

Voor Kleinheubach ligt er een zandstenen dekenrol in Würzburg, de tegenhanger is in Kleinheubach, bij het oude stadhuis.
Er staat ook een herdenkingsplaat ontworpen voor de Joodse burgers die uit Kleinheubach zijn gedeporteerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Marie-Christine Vinck

Gerelateerde boeken

49.722462, 9.217571