TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aeroseum Göteborg

In de luchtvaarthistorische culturele faciliteit Aeroseum wordt de geschiedenis en ontwikkeling van de luchtvaart getoond. Alles van Ikaros tot de moderne vliegtuigen, helikopters en andere vliegende vaartuigen van vandaag. Civiel, militair, nationaal en internationaal.
Aeroseum is een op ervaringen gebaseerd activiteitencentrum waar u de omgeving en het gevoel van vliegende vaartuigen met al uw zintuigen moet kunnen ervaren. Naast het bekijken van al deze items, krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om vintage vliegtuigen en helikopters te bouwen, restaureren, virtueel te vliegen en zelfs echt te vliegen. In het schilderachtige gebied boven op het bergcomplex wordt een op de luchtvaart gericht kennispark gebouwd.
De tentoonstellingen worden gepresenteerd in een ervaringsgerichte, experimentele en educatieve vorm. We willen de interesse van kinderen en jongeren in technologie en natuurwetenschappelijke vakken stimuleren.
Het Aeroseum biedt ervaringen die voorheen niet beschikbaar waren voor het publiek, waaronder het vliegen met vintage vliegtuigen en helikopters.

De wereldwijd unieke faciliteit in Säve bestaat uit een ondergrondse rotskamer van 22.000 m2. Het landoppervlak boven de grond is 70.000 m2.
De berghangar werd voltooid in 1955 en ligt bijna 30 m onder de grond en werd gebouwd op de toenmalige Göta Air Force Base (F9), nu Säve Airport.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

57.7718, 11.8813