TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hochbunker Oberwiesenfeld (Olympiapark)

Op deze plek stond tijdens de Eerste Wereldoorlog het Oberwiesenfeld legervliegveld. Hier kreeg Adolf Hitler in de nazomerdagen van 1914 zijn militaire opleiding tot soldaat. In die tijd werd het vliegveld voor zowel oefeningen als operationele vluchten gebruikt, alleen niet tegelijk, wat voor een groot probleem zorgde voor de functionaliteitvan het vliegveld.

Neville Chamberlain en Edouard Daladier landden hier in 1938 voor een vredesverdrag met Hitler.

Het vliegveld werd tijdens de Tweede Wereldoorlog niet door de Luftwaffe gebruikt. Het Amerkaanse leger repareerde het complex in april 1945 en doopte het om tot AAF advanced Landing Ground, R-74. Een paar dagen later, op 8 mei 1945, capituleerde Duitsland al en daarmee was de urgente militaire functie van het vliegveld ook vervlogen. Het Amerkaanse leger bleef het complex wel nog jaren lang doorgebruiken.

In 1968 werd het vliegveld gesloopt om ruimte te maken voor het Olympiapark. Het enige overblijfsel van het complex is een Hochbunker gebouwd in 1941.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: TracesOfWar.com

Gerelateerde boeken