TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonument Houtain-Saint-Siméon

Op de hoek van de Rue Métrin Vinâve en de Voie du Puits bevindt zich het monument voor de gevallen uit de eerste en tweede Wereldoorlog uit Houtain-Saint-Siméon.

Herdacht worden

FRENAY Joseph, 21 jaar, soldaat bij het 4e regiment Jagers te voet, overleden in het hospitaal van Cabour ten gevolge van ziekte op 23 oktober 1918.

GUINOTTE Jacques, 23 jaar, soldaat bij de artillerie van la Position Fortifiée de Liège, overleden op 11 maart 1917 te Schwagstorf-Wittlage, Duitsland, in gevangenschap ten gevolge van ziekte.

LEPOT Adriën, 34 jaar, soldaat bij het 2e linieregiment, overleden ten gevolge van een ontploffing bij de munitiefabriek te Gonfreville-l'Orcher (Frankrijk) op 11 december 1915. Zijn lichaam werd nooit meer teruggevonden.

TILQUIN Dieudonné, 30 jaar, soldaat bij het 18e linieregiment, overleden op23 oktober 1918 te Aalter door op het slagveld opgelopen verwonding in de borst.

TROQUET Nestor, 21 jaar, soldaat bij het 12e linieregiment, overleden op 17 oktober 1918 in het hospitaal van Hoogstade ten gevolge van opgelopen verwondingen op het slagveld.

Overleden tijdens de 2e wereldoorlg

FURNELLE Henri, 19 jaar !, soldaat bij het garnizoen van Fort Eben-Emael, Régiment Fortifiée de Liège, gesneuveld bij de gevechten op 10 mei 1940 (explosie door een holle lading op de observatiekoepel van bloc IV) bij het Fort Eben-Emael.

Tevens worden de oudstrijders van Houtain-Saint-Siméon aan de linker- en rechterzijde van het monument genoemd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski