TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort van Bloscon

Gelegen op de Punt van Bloscon ligt het oude Fort van Bloscon.
Het werd in 1694 gebouwd om het kanaal tussen Roscoff en het eiland Ile-de-Batz te beschermen tegen Engelse invallen.
Het was een belangrijk onderdeel voor de verdediging van het kanaal. Gebouwd volgens de plannen van Poictevin le Jeune de la Renaudière, omvatte het 13 artillerieplatforms en de centrale kazerne die plaats bood aan een garnizoen. Het beschermde het oostelijke deel van het kanaal, de haven en de westelijke toegang tot de baai van Morlaix. Het werd volledig gerenoveerd onder het Tweede Keizerrijk en buiten gebruik gesteld aan het einde van de 19e eeuw.
Vervolgens werd het met het land verbonden door de bouw van grote tanks voor schelpdieren. Bovenop de structuren werd een huis gebouwd..
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitsers er diverse verdedigingswerken als onderdeel van Stützpunkt "Roscoff" Mo 94.
Tegenwoordig is deze landpunt met hierop gelegen het oude fort en de Duitse verdedigingswerken privee eigendom en normaal niet toegankelijk voor het publiek.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: R. Bronkhorst (2024)
  • Foto's: R. Bronkhorst (2024)
  • roscoff-forts

48.72703823, -3.97001093