TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Luchtaanval 10 april 1944

Bij een Amerikaanse luchtaanval op 10 april 1944 kwamen 20 passagiers van de bus van Siëna naar Asciano en Chiusure om het leven en werden er 5 gewond.

Langs de weg, op de plaats van de aanval is op 25 april 2016 een plaquette geplaatst met de tekst:

"Ter nagedachtenis aan een onbegrijpelijk en zinloos bloedbad

Bij een Amerikaanse luchtaanval op 10 april 1944, Paasmaandag, werden twintig passagiers gedood en vijf gewond in de bus die Siena verbond met Asciano en Chiusure.

Van de doden worden er vandaag de dag nog dertien herdacht, allemaal uit Asciano.
Azuena Bigelli, Renato Finetti, Elvira Guerrini, Anna Landi, Egisto Lippi, Maria Mancini, Ilva Marchetti in Farnetani, Pietro Micheli, Gino Nencini, Delfina Piochi in Giannettoni, Giovanni Parri, Guerrino Ravaglia, Linda Starnini.

De inwoners van Asciano, zijn nog steeds onder de indruk van het gruwelijke bloedbad en hebben deze plaquette geplaatst om de bloedige en niet te rechtvaardigen wreedheden die elke oorlog met zich meebrengt te herdenken en om alle volkeren van de wereld uit te nodigen voor een toekomst van vrede."

Het verzoek om deze gedenkplaat aan te brengen werd gedaan door Enrico Torpigliani, geaccepteerd en goedgekeurd door het gemeentebestuur, destijds geleid door burgemeester Paolo Bonari.



Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Hugo Keijzer

43.26433, 11.50902