TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The 'Birdwood' Flag

De 'Birdwood' vlag is een belangrijk historisch artefact voor de Australische natie. De fondsen voor het maken en vervaardigen van de vlag kwamen van een openbare oproep van Miss Dora Sparke en het Newcastle Field Force Fund, dat ze in heel New South Wales oprichtte om geld in te zamelen, kleding te maken en geschenken en gemakken voor soldaten te verzamelen. De vaandrig werd aan generaal William Riddell Birdwood (1865-1951) geschonken, de bevelhebber van de Australische strijdkrachten aan het Westelijk Front tijdens het laatste deel van de Eerste Wereldoorlog. De Birdwood-vlag diende als Australische vaandrig en was de eerste officieel goedgekeurde presentatie van een Australische vlag op het slagveld. De Australiërs hadden eerder met de Union Jack gebruikt.

De vlag hing sinds 1924 in de St Michaels kapel in Christ Church Cathedral nadat hij door generaal Birwood persoonlijk aan Miss Sparke was teruggegeven. Na 60 jaar begon de vlag uiteen te vallen en viel in vele honderden stukjes die door de voormalige decaan werden verzameld en opgeslagen in een kartonnen doos.
Na te zijn ontdekt in een opslagruimte werden de restanten van de vlag behandeld en gemonteerd op een replica van de vaandrig tijdens een 18 maanden durende restauratie.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-32.92882, 151.78051