Tijdens de Venetiaanse heerschappij in het begin van de 16e eeuw werd er een klooster gebouwd op het eilandje en later datzelfde eeuw werd er een leprozerie gevestigd, waarna het eiland zijn naam kreeg.
In 1798, tijdens de Franse bezetting, werd het bezet door de Russisch-Turkse vloot die het als militair ziekenhuis gebruikte. Tijdens de Britse bezetting werd de leprozerie in 1814 na renovaties heropend. Na de Unie met Griekenland in 1864 werd de leprozerie nog af en toe gebruikt.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vestigden de Italiaanse bezettingsautoriteiten daar een concentratiekamp voor gevangenen van de Griekse Nationale Verzetsbeweging. Vandaag de dag zijn er nog steeds het twee verdiepingen tellende gebouw dat diende als hoofdkwartier van het Italiaanse leger, een kleine kerk en de muur waartegen ter dood veroordeelden werden geëxecuteerd.
In de periode 1946-1949, tijdens de Griekse burgeroorlog, was Lazaretto-eiland de plek waar ter dood veroordeelden werden geëxecuteerd onder het politieke klimaat van die tijd. Ongeveer 200 mensen werden geëxecuteerd en begraven in anonieme graven rond de executieplaats. De Griekse autoriteiten hebben van 112 geëxecuteerde de identiteit kunnen achterhalen.
Om deze redenen is het eiland uitgeroepen tot een historische plek.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!