TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Ardense Jagerswandeling in Bodange - Paneel 5

De hoofdtekst op het informatiepaneel:

De bezette huizen
Luitenant Autphenne heeft zijn commandopost in een huis geplaatst met zicht op de "Dahl", de straat die van Warnach naar beneden gaat. Daar wordt hij onder vuur van de Duitse artillerie genomen en hij verkiest dan zich terug te trekken naar de huizen van de "Rue Haute", waarvan de muren 80 cm à 120 cm dik, hem een betere bescherming geven.
Van deze nieuwe opstelplaats hebben de Jagers een overzicht over de weg van Warnach en de tramweg waarlangs de Duitse verkenners zullen komen. Een ongelijk gevecht begint: 60 Ardense Jagers tegen de voorste elementen van een panzerdivisie. Rond 18 uur, zonder munitie, zullen de Ardense Jagers zich noodgedwongenmoeten overgeven. De sterke weerstand van dit peloton, tijdens de hele namiddag, heeft zo de vooruitgang van het Duitse leger vertraagd.
De verliezen bij de Duitsers zijn groot. 9 Ardense Jagers sneuvelen : Maurice Bricart, Paul Docquier, Gilbert Godefroid, Emile Ledoux, Léon Mangin, Charles Meeuws, Robert Simon, Jules Thiry, Fernand Weis. Een twintigtal Ardense Jagers wordt ook gewond.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Barry van Veen
  • Foto's: Barry van Veen

Gerelateerde boeken