TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Ardense Jagerswandeling in Bodange - Paneel 3

De hoofdtekst op het informatiepaneel:

De Stein onder vuur
Het tweede peloton is gevestigd op de helling bekend onder de naam "Stein". Luitenant Paul Docquier staat daar in stelling met twee machinegeweren gericht naar het woud van Anlier en naar het zuiden van Wisembach.
Sergeant Renauld en zijn mannen voegen zich bij het peloton van luitenant Docquier, nadat ze hun vroegere steunpunt in Wisembach (richting Martelange) hebben verlaten.
Het ‘Stein’ peloton ligt onder hevig vuur vanuit de hoogte van de "Fieltz" de heuvel aan de overkant. Luitenant Docquier, met naast hem, trompetter Godefroid sneuvelen. Stral en Bourgeois zijn gevangen genomen door soldaten komende uit het woud. De overlevenden trekken zich terug naar de Basseille en naar de molen van de familie Perrad waar de commandopost van commandant Bricart gevestigd is.
Afgesneden van zijn hoger echelon en zonder order tot terugtocht, weerstaat de 5de Compagnie van commandant Bricart, terwijl hun oorspronkelijke opdracht alleen het vertragen is van de vijand.
Dankzij deze onverwachte weerstand en als gevolg van de vernieling van de bruggen blijven de Duitsers meer dan 6 uur ter plaatse. Na enkele uren gevecht beslist commandant Bricart zijn commandopost in de molen te verlaten en zich met een aantal mannen naar de hoogte van Traquebois, op een afstand van ±1,5 km in de richting van Fauvillers terug te trekken. Hij wordt tijdens deze terugtocht doodgeschoten samen met 2 van zijn soldaten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Barry van Veen
  • Foto's: Barry van Veen

Gerelateerde boeken