TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Ardense Jagerswandeling in Bodange - Paneel 2

De hoofdtekst op het informatiepaneel:

De brug ontploft
De Ardense Jagers zijn vanaf half-maart 1940 in de streek gevestigd. Ze hebben de vernieling van alle bruggen over de Sûre en ook van de belangrijke kruispunten klaargemaakt. In Bodange leggen ze drie mijnenvelden op de plaatsen waar de vijand langs zou kunnen komen om de vernielingen te omzeilen. Bovendien worden boomvellingen in Tintange voorbereid.
Om 2 uur 15 wordt het waarschuwingsorder gegeven om de vernieling van de brug in Bodange over de Sûre en die over de Basseille (op de weg naar Wisembach) uit te voeren.
Om 4 uur worden de orders gegeven om ze te vernietigen. De bruggen in de vallei vanaf Martelange zullen achtereenvolgend ontploffen. De brug over de Sûre in Bodange wordt in de voormiddag vernield, zodra de vooruitgeschoven elementen van Tintange en Warnach opgevangen worden.
Om 11 uur 15 passeren de laatste elementen uit de 4de compagnie van Martelange de brug over de Basseille. De brug wordt daarna vernietigd.
Het dal van de Sûre wordt onder vuur gehouden vanaf hogere stellingen in het dorp.
Later, eens Bodange veroverd is, moeten de Duitsers een houten brug bouwen voor de doorgang van hun voertuigen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Barry van Veen
  • Foto's: Barry van Veen

Gerelateerde boeken