TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Ardense Jagerswandeling in Bodange - Paneel 1

De hoofdtekst op het informatiepaneel:

Het algemeen alarm
Op vrijdag 10 mei 1940 wordt Bodange, een dorpje in de vallei van de Sûre, vroeger wakker dan gewoonlijk. Algemeen alarm: de Duitsers staan aan onze deuren. Het gehucht bevindt zich aan de kruising van 2 wegen, één komende uit Martelange, de andere, uit Warnach. Bovendien zijn er 2 bruggen: één over de rivier Sûre, de andere over de beek Basseille.
Bodange ligt ook op de weg van de 1ste Panzerdivisie onder het bevel van generaal Kirchner. Deze moet volgens het plan (Fall GELB), diezelfde dag nog, Neufchâteau bereiken en via Bertrix en Bouillon naar Sedan voortrazen.
De 5de Compagnie van de Ardense Jagers is in Bodange ontplooid onder het bevel van commandant Bricart. De algemene opdracht van de Ardense Jagers bestaat erin de vijand aan de grens te vertragen, hem de wegen onbegaanbaar te maken en zich nadien terug te trekken naar een defensielijn langs de Maas (Namen – Givet).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Barry van Veen
  • Foto's: Barry van Veen

Gerelateerde boeken