TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crashlocatie P-51K Mustang 44-11655 "Poop Shooter 2"

Een informatiebord herinnerd aan de North American Mustang "Poop Shooter II" die op
25 februari 1945 in deze omgeving is neergestort.

De Amerikaanse piloot First Lieutenant Leonard Stanley Olson, 21 jaar, USAAF was het enige bemanningslid van de Mustang 44-11655. Hij was die morgen van de basis Duxford (Cambridgeshire) vertrokken als één van de P-51’s van 78th Fighter Group die steun gingen geven aan de bommenwerpers op de terug-route vanuit Berlijn.

Olson wiens toestel waarschijnlijk was geraakt door de luchtafweer bij de bruggen in Zwolle, wist met zijn parachute het toestel te verlaten. De Mustang stortte op een perceel tussen de de de Laanzichtweg en Bovenheigraaf inOldebroek neer. Door de vrij krachtige west-zuid-westen wind, kwam Olson met zijn parachute neer op het terrein van Schietkamp Oldebroek en raakte hierbij gewond aan zijn hand. Hij werd gevangen genomen en op transport gesteld, eerst naar het "Luchtmacht Krijgsgevangenen verzamelpunt Holland", vandaar werd hij overgebracht naar het satelliet-kamp van Dulag Luft Oberursel (Frankfurt), Dulag Luft Welzlar.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)