TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Oorlogsgraven Villers-Saint-Siméon

Op de begraafplaats van Juprelle (Villers-Sainit-Siméon) liggen 3 soldaten uit de beide wereldoorlogen begraven.

TASSON Louis, 38 jaar, soldaat bij de genie, gestorven aan de gevolgen van een longontsteking (waarschijnlijk door de pandemische Spaanse Griep) op 1 november 1918 te Calais (F).

LATET Joseph, 28 jaar, overleden in 1940, geen nadere gegevens bekend.

VANCKAN Joseph, 26 jaar, soldaat bij het 14e linieregiment, volgens de officiële gegevens vermist geraakt bij Sint-Joris (Nieuwpoort) op 24 oktober 1914 en onbekend waar hij begraven is. Hij is echter begraven op deze begraafplaats in zijn woonplaats. (De locatie is doorgegeven aan het Belgische Ministerie van Defensie)

(Na de oorlogsjaren was de administratie niet altijd sluitend. De nabestaanden konden kiezen of hun overleden dierbare op een militaire begraafplaats zou worden begraven of in zijn woonplaats. In sommige gevallen zijn gegevens verloren geraakt.)

Tevens bevindt zich er een monument (opgericht 1994) van de krijgsgevangenen tijdens de 2e wereldoorlog aan hun vermist geraakte kameraden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski
  • https://wardeadregister.be

50.711696, 5.527588