TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Charleston Light Dragoons

De Charleston Light Dragoons werden in 1792 opgericht als vrijwillige militiecompagnie en maakten deel uit van het sociale leven in Charleston en South Carolina. Ze rekruteerden onder de welgestelden in Charleston, waarbij de leden contributie moesten betalen en voor hun eigen paarden en uitrusting moesten zorgen. Aan het begin van de Burgeroorlog luisterden ze naar het bombardement op Fort Sumter, escorteerden South Carolinas doden van het slagveld van Bull Run en bewaakten gevangenen in Fort Pinckney. In 1862 werd besloten dat de compagnie in dienst trad van de Confederatie en ze fuseerden met andere bataljons en compagnieën tot de 4th South Carolina Cavalry. Een groot deel van 1862/3 was rustig voor het regiment totdat het in maart 1864 naar Richmond werd gestuurd. Bij de slag om Haw's shop leed het regiment een groot aantal slachtoffers, vooral omdat velen als infanterie vochten omdat ze minder dan 400 paarden hadden voor 987 mannen. Tegen het einde van de campagne had het regiment ongeveer 100 man, waarvan slechts 6 dragonders. De Dragoons bleven gedurende de oorlog vechten, maar als verspreide eenheden.
Het monument met de officieren en mannen die dienden en stierven en de gevechten die ze vochten werd onthuld op 10 mei 1888.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward

32.81677, -79.94323