Tijdens de 1ste Slag om Ieper werd Poelkapelle als meest westelijk dorp door de Duitse troepen op 20 oktober 1914 ingenomen en het zou bijna gedurende de hele oorlog in Duitse handen blijven.
Tijdens deze periode werden er vanaf oktober 1914 meerdere Duitse militaire begraafplaatsen in- en rond het dorp aangelegd en die al tijdens de oorlog werden samen gebracht.
Het enige overgebleven restant van deze begraafplaatsen is de muur van Poelkapelle Dorf -N° 124. Oorspronkelijk aangelegd voor de meer dan 50 slachtoffers van de ontploffing van een munitiedepot in het dorp in de nacht van 11 op 12 mei 1916. Zij werden hier in een massagraf bijgezet. Later werden de begraven gesneuvelden van andere kerkhoven naar hier overgebracht. Tot 1917 stond er een groot monument versierd met een Duitse adelaar op de begraafplaats en daar zijn momenteel nog enkel twee granieten blokken van over.
Uiteindelijk zouden hier 785 gesneuvelden begraven worden waarvan er 253 niet geïdentificeerde. De begraafplaats werd net als de andere in de jaren '20 en '50 ontruimd en de lichamen werden overgebracht naar de 4 grote Duitse begraafplaatsen waarbij de niet geïdentificeerde naar het "Kameradengrab" te Langemark en de geïdentificeerde naar de verzamelbegraafplaats te Menen.
In 1957 ontstond het huidige speelplein op de voormalige begraafplaats die in 1967 werd omgedoopt naar "Speelplein Guynemer" naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het verdwijnen van deze Franse As.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!