Het kerkhof van Ramsdonk is in vergelijking met dat van Kapelle-op-den-Bos nog niet zo oud. Zoals in zowat alle parochies, bevond het zich oorspronkelijk rond de kerk. In 1947 besefte het gemeentebestuur dat er dringend nood was aan een groter kerkhof. Een lap grond achter de pastorie werd aangekocht en in januari 1950 kon het nieuwe kerkhof in gebruik worden genomen. Het oude kerkhof werd deels in 1952 ontruimd. De 10 personen die in 1949 nog op het oude kerkhof begraven lagen, werden als eersten naar het nieuwe kerkhof overgebracht.
Op het oude kerkhof kregen 5 Duitse soldaten van WOI een noodgraf; zij werden in 1933 gerepatrieerd. En tijdens WOII lagen er 7 Belgische soldaten die ook nadien gerepatrieerd werden. Voor de kerk, in de buurt van het monument, is nog een sokkel terug te vinden van een graf van een Duitse soldaat.
Door de ingebruikname van het nieuwe kerkhof in 1952 liggen er geen slachtoffers van WOI en WOII begraven. Toch ontstond er een oudstrijdersperk achteraan op het kerkhof achter de calvarie.
De eerste oudstrijder, Jozef Van Gucht, overleden in 1949, die hier begraven werd, is overgebracht van het oude kerkhof. Ook Frans Van de Brande, overleden in 1949, werd nog overgebracht. Samen met de volgende 12 oudstrijders namen zij dus deel aan WWI. De 2 laatste, Jan Lathouwers, overleden in 1946 en Jaak Kestens, overleden in 1994 waren oudstrijders van WWII. Hiermee was het perk vol geraakt en de volgende oudstrijders liggen verspreid over de begraafplaats begraven.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!